Har du husket at få CVR klistermærke på bilen?

Siden 2013 har det været et lovkrav fra SKAT, at gulpladebiler skal være forsynet med firmanavn eller logo samt CVR-nummer på begge sider af bilen. Opfylder du ikke kravene, kan du risikere at få en bøde på 5.000 kroner. 

Er du i tvivl om bilen er registreret som varebil, kan du finde svaret i din registreringsattest. Hos ReklameTryk kan du få lavet dit CVR klistermærke ud af bilfolie.

Men hvad siger reglerne egentlig for CVR klistermærker på biler? Ifølge SKAT skal disse krav opfyldes:

Regler for CVR nummer på varebiler og lastbiler: (Totalvægt på under 4 ton)​

  • Der skal oplyses CVR nummer og virksomhedsnavn.
  • Det er virksomhedens registrerede navn, der skal oplyses på bilen.
  • Virksomhedslogo kan også anføres, men kun hvis logoet tydeligt viser hvem din virksomhed er.
  • Skal være let at læse, og stå på begge sider af bilen.
  • Skal være i en farve, der skiller sig klart ud fra den farve, der er på vare- og lastbilen.
  • Må ikke anføres på skilte eller lign., der kan tages af og på vare- og lastbilen.
  • Bogstaver og tal skal være minimum 3 cm i højden.
  • Vejer din bil over 3,5 tons, skal virksomhedsnavn stå med 10 cm i højden.

​​

Hvem ligger ansvaret hos?

​De nye regler for gulpladebiler er en del af regeringens tiltag mod sort arbejde.

SKAT udtaler, at det er den registrerede ejer af bilen, der har ansvaret for, at oplysningerne tydeligt fremgår, og at det er placeret korrekt. Er der registreret en anden bruger af bilen, som ikke er ejeren, er det brugeren ansvaret ligger hos.

Som tidligere nævnt, så risikerer man en bøde på 5.000 kroner, og det er derfor vigtigt, at man sørger for at få CVR-nummer og navn på bilen, da bøden kan stige yderligere.

Hvilke køretøjer er ikke omfattet af reglerne?

​Papegøjeplader:

Køretøjer der har papegøjenummerplader eller som har mærket med teksten "Bilen må bruges privat" er ikke omfattet af reglerne og har derfor ikke pligt til at oplyse navn, logo eller CVR-nummer.

Inkassovirksomhed:

SKAT vil fritage virksomheder, der er autoriseret efter lov om inkassovirksomhed, for de nye regler på de biler, der anvendes som led i inkassovirksomheden.

Specialkøretøjer:

Køretøjer i form af udryknings-, rednings- og sygetransportkøretøjer samt køretøjer til vejarbejde er ikke omfattet af reglerne og har derfor ikke pligt til at oplyse navn, logo eller CVR-nummer også selvom de er på gule nummerplader.

Udenlandske biler til erhvervs brug:

Eneste krav føreren har i dette tilfælde er, at der skal påføres dokumentation for den udenlandske bilejers virksomhedsregistrering i Registret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT-registeret) på forruden af bilen.

Ikke blot et lovkrav men også en markedsføringsmulighed.

​Det kan godt være, at det er lovpligtigt at have CVR nummer på firmabilen, men det er også en meget fin måde at omdanne firmabilen til en mobil reklamesøjle. Med reklame på firmabilen, kan du få synlighed og eksponering over for mange nuværende og potentielle kunder med dit firmalogo og budskaber, når du er på farten.

Hos ReklameTryk kan du slå to fluer med et smæk. Vi har styr på lovgivningen, og du skal blot vælge et design, der skiller sig ud fra mængden, så du kan få effektiv eksponering af din virksomhed. 

Vi udskærer dit CVR klistermærke i selvklæbende bilfolie. Se priser, specifikationer og vejledning på ReklameTryk Webshop eller ring på 97 14 14 55, hvis du har yderligere spørgsmål.

Du kan læse mere om reglerne på Skats hjemmeside her: Firmanavn eller logo på varebiler

ReklameTryk Herning Hollingholtvej 41 ​ 7451 Sunds

 Tlf.​ 97 14 14 55 E-mail: tilbud@reklametryk.dk CVR: 11491804​​